Skip links

Cum să ai o super petrecere online (de Crăciun și nu numai)

Despre cum ne-am adaptat incertitudinii globale care ne-a lovit pe toți în martie am povestit de îndată ce ne-am restabilit echilibrul, iar măsurile pe care le-am luat, strategia pe care am gândit-o și execuția acesteia au devenit responsabile pentru evoluția Upswing în contextul acestei crize. Însă nu puteam încheia anul fără a ne uita în urmă la modul în care fiecare dintre noi s-a adaptat noului context remote, la ce a simțit fiecare upswinger și la tot ce a născut un sentiment de recunoștință.

 

Poate cea mai importantă și impactantă amintire a tuturor este ședința din martie, ședință care a anunțat necesitatea unor schimbări și noul mod de lucru, preconizând o durată de până la 6 luni. Și iată-ne acum, 9 luni mai târziu, într-o echipă extinsă, într-o discuție pe zoom, cum ne uităm la poza făcută de Gabriel chiar înainte ca fiecare să își creeze propriul birou Upswing la el acasă.
2020 (12).jpg

 

A urmat, la fel ca peste tot poate, un rollercoaster de emoții, de la frică, la curiozitate, de la frustrare, la încântare, dar cu recunoștință pentru faptul că domeniul nu a fost afectat, iar agenția a găsit varianta optimă de adaptare la noul context. Iar nominalizările și premiile obținute au venit ca o confirmare și o binemeritată încurajare pentru întreaga echipă.

 

Muncă remote, distracție remote

Într-un an atipic și petrecerea de Crăciun nu putea fi altfel decât atipică. Dacă în privința cadrului nu aveam prea multe de spus, varianta unui video call fiind singura viabilă, în ceea ce privește programul efectiv însă… ei bine, părea o decizie cu potențial de migrenă. Cum să alegi o serie de activități care să fie pe placul tuturor, fără să transformi planificarea într-o dezbatere fără sfârșit? Răspunsul a fost cât se poate de sincer și simplu: nu alegi. Creezi un context în care toată echipa să contribuie cu cele mai creative idei, presari puțină urgență și faci împărțirea pe echipe.

Cum am făcut

Am creat un brief, alocându-l unui potențial client foarte important și cu buget generos, care suna cam așa: we’re inviting you to demonstrate your creativity by presenting us with a campaign proposal for what can become The Best Christmas Party Ever. The Zoom Party. Fiecare echipă a trebuit să își găsească un spațiu virtual în aceeași zi în care să lucreze împreună, alocând maxim 1h întregului proces.

Cum cred upswingerii că ar trebui să arate o petrecere de Crăciun:

image.png
Prin recomandările primite s-au identificat cateva pattern-uri. Așadar, cea mai tare petrecere trebuie să conțină:
 • o tematică 🎅- ugly sweater, interpretări de Rudolf, Grinch
 • alcool, dar cu learning 🍷 – cocktail making, wine tasting
 • mâncare 🥘
 • ceva pentru suflet ❤️ – introspecție, recunoaștere, celebrare
 • muzică 🎼 karaoke, invitații primesc un vers de colind de Crăciun, apoi, pe rând, fiecare completează cu versuri pâna când iese întreaga poveste; Fiecare invitat să cânte un colind, toți folosind obiecte simple de prin casa (solnițe pe post de shaker )
 • jocuri 🎲 – Christmas funny questions, online board games, mima cu emoticoane, beer pong, photo booth cu acesorii în zoom
 • breakout rooms 🚻 pentru varietate și pentru a fi pe placul tuturor
 • tur virtual la casuța lui Moș Crăciun în Laponia ❄️🎄🎅🦌

 

Prin urmare, ne-am luat misiunea foarte în serios, iar din programul după-amiezii nu au lipsit:
 • Secret Santa, orchestrat din timp și la timp pentru petrecerea de Crăciun
 • Degustarea de vinuri, unde fiecare upswinger a primit un pachet cu 3 sticle de vin, 2 pentru degustare și unul pentru o ocazie specială ulterioară. În breakout rooms de 4 persoane s-a consultat un scurt ghid pentru îndrumare, apoi ne-am lăsat purtați puțin prin Italia și Franța încercând să articulăm cât mai multe trăsături ale vinurilor pe care le degustăm. Fiecare echipă a avut la dispoziție și  un tasting board pentru vinul alb, Chardonnay și una pentru vinul roșu, Negroamaro, obiectivul fiind de a încerca să identificăm cât mai multe atribute ale vinului degustat. Echipa cu cele mai multe puncte și-a câștigat dreptul de a da sfaturi despre vin colegilor, familiei și prietenilor 🎖️ Poți găsi aici ghidul pentru degustare.

 

tasting Board.png

 

 • Momentul pentru recunoștință, un tur virtual în care fiecare dintre noi a fost invitat să împărtășească din trăirile și amintirile anului – un adevărat rollercoaster emoțional, presărat cu râsete pe alocuri
gratitude wall.png“Crăciunul este despre bucurie, despre dorințele împlinite și despre celebrarea succesului obținut prin efortul colectiv dar și prin cel individual.” – unknown upswinger

 

 • Momentul pentru distracție a constat în 3 break rooms, pentru ca fiecare Upswinger să se alăture unde vrea – Karaoke 🎤👩‍🎤, Virtual escape room 🔑 🗺️ și Funny games😜.  Însă pentru că știm cu toții cum e cu socoteală de acasă, cele 3 break rooms s-au transformat într-un singura, iar activitățile au fost parcurse pe rând, ba chiar s-au adăgat și unele noi (recomandam tuturor mima în Zoom!)
zoom party.png
În concluzie, ce am înțeles noi din anul acesta și din experiența unui super Christmas Party pe zoom este că dacă vrei, poți, însă ai nevoie de o echipă pe cinste – ceea ce vă dorim și vouă!
sursa foto: bathecho.co.uk/uploads/2020/11/christmas-party-zoom-laptop-ss