Skip links

Upswing Power Sessions – Ediția #10 – Lavinia Ciocarlan despre YouTube SEO & Video Content Marketing

Spre final de Octombrie ne-am dat întâlnire pentru Upswing Power Session #10, într-o ediție 100% online. De data aceasta, atenția noastră s-a îndreptat către modul în care se schimbă contextul digital și la noile oportunități care apar în zona de Content Marketing – de la articole, la descrieri de produs și video care rankează și care contribuie semnificativ la creșterea brandurilor.

Lavinia Ciocârlan, Video Content Marketing Manager, ne-a vorbit despre YouTube SEO, cel mai nou serviciu Upswing, dar și despre oportunitățile pe care nu trebuie să le ratezi:

  • YouTube este al doilea cel mai popular motor de căutare după Google (conform Alexa)
  • Până în 2022, conținutul video va genera 82% din totalul de trafic – de 15 ori mai mult decât în 2017 (Cisco). 
  • Utilizatorii rețin 95% dintr-un mesaj atunci când urmăresc un video, comparativ cu 10% atunci când citesc un material (Insivia)
  • 94% dintre consumatori preferă să afle mai multe despre un produs urmărind un video, decât citind despre el (Hubspot).

We now live in a video world. Lavinia ne-a convins că topul conținutului video online nu mai poate fi conceput fără componenta video. Care este cel de-al doilea motor de căutare, după Google? Ei bine, nu cel la care ne-am fi gândit cu toții, ci chiar Youtube. Mai mult, platformele de Social Media deja împing tot mai în față conținutul video, prin intermediul algoritmilor. De aici nu putem trage decât o singură concluzie: video nu mai este doar un tip de format, ci un veritabil conținut de marketing. 

Cu 95% din mesaj reținut de utilizatori atunci când îl urmăresc într-o filmare și cu o tendință de două ori mai mare a acestora de a share-ui informațiile aflate în acest mod, nu este de mirare că formatul video poate convinge până la 84% din consumatorii vizați. Acesta este motivul pentru care se estimează că, până în 2022, clipurile postate online vor totaliza un procent de 82% din tot traficul de internet. Dacă vrei să fii parte din această poveste de succes, trebuie să afli cât mai multe despre optimizarea video, pentru un ranking cât mai bun pe YouTube și Google, care să genereze retenția audienței.

Toate semnele arată că video content marketing este viitorul, așa că asigură-te că brandul tău nu pierde startul. Urmărește aici prezentarea Laviniei din cadrul Upswing Power Sessions #10: