Skip links

OPEN POSITION REMOTE la Upswing – Proofreader

Ce fel de proofreading e ăsta de la Upswing 

Conținutul pe care îl scriem influențează vizibilitatea în Google a brandurilor care fac echipă cu noi. Modul în care îl scriem și datele pe baza cărora îl structurăm ne-au câștigat în ultimii 3 ani încrederea celor mai mari publisheri din România.

Pe măsură ce creștem, vrem să avem la fel de mult control asupra calității conținutului. Iar pentru asta, avem nevoie de un set suplimentar de ochi (╭ರ_•́) care să se asigure că textele scrise de noi își îndeplinesc fără urmă de greșeală scopul.

Proofreaderii din echipa Upswing  spun că, de fapt, ce fac ei aici e să-și folosească experiența câștigată în anii de presă ca să controleze subiectul și rigoarea SEO pentru rafinament. Master skill-ul lor e capacitatea de a șlefui un material astfel încât acesta să vorbească atât pe limba audienței, cât și pe cea a motoarelor de căutare.

Cu alte cuvinte, conținutul trebuie să fie clar, consistent, credibil, iar textele trebuie să fie bine scrise, corecte gramatical și accesibile audienței. Orice abatere ar trebui să-ți declanșeze girofarul.

Ce ar înseamna o colaborare remote cu noi

Vei lucra în Basecamp, vei edita și lăsa observații pentru content writeri în Google Docs. Asta înseamnă că nu depinzi decât de conexiune la net și că poți opera remotely de unde îți e mai comod ⛱.

Decisiv e să ne putem baza pe faptul că ce ajunge la tine AZI va fi gata de publicare MÂINE. Articolele au voie la proofreader sleepover o singură noapte pentru că, după, le așteaptă un drum lung cu încă două opriri până la publicare.

Specific departamentului de content este să contrazicem constant modul în care facem lucrurile, chiar dacă asta înseamnă să redefinim modul în care facem research, scriem sau edităm. Așadar, ca să te simți mereu în control atunci când evaluezi conținutulte vom chema din când în când la traininguri de internalizare pentru fiecare soluție validată care schimbă regulile jocului. Ceva mai des te vom tenta, însă, cu Friday ? & ?O’Clock . 

Cum vei contribui, mai specific:

 • corectare a erorilor gramaticale, de ortografie, punctuație sau…neatenție
 • editare pentru a scoate la iveala firul logic, structura, sau curgerea firească a informației
 • verificarea datelor incerte sau a informației căreia îi lipsește credibilitatea ori consistența
 • fine-tuning (după rețetă internă) a elementelor meta, a titlului, copy-ului de Facebook, dacă e cazul
 • sesizare a content writer-ului dacă poziționarea unui brand nu este în acord cu practicile editoriale
 • intervenții pe forma textului pentru a maximiza lizibilitatea acestuia (intertitluri suplimentare, rescrierea informației greu de digerat cu ajutorul unei liste de bullets, eliminarea textului care încarcă fără să aibă o contribuție utilă)
 • șlefuire a exprimării (folosirea unor verbe mai asertive, înlocuirea cuvintelor cu înțeles ambiguu, folosirea unui limbaj folosit în mod curent, conversațional)

Ce background ți-ar face acomodarea ușoară:

 • să ai diplomă în jurnalism / comunicare și minimum 5 ani de experiență în scris și editat conținut
 • să ai o relație strânsă cu DOOM 2 și alte dicționare
 • abilitatea să lucrezi rapid, eficient și autonom de la distanță
 • scriitură brici, înclinație către research și verificări suplimentare
 • capacitatea de a transforma materiale nesigure în materiale care își ating scopul

Trimite un CV, niște materiale scrise/ editate de tine (links sau docs) și câteva cuvinte despre intențiile tale cu noi la nicoleta@upswing.ro. Folosește în subiectul mailului: PROOFREADER REMOTE.

More on #upswinglife